Tyck till

Skådespelerskan Kajsa Ernst är rösten i Palliation ABC

Betaniastiftelsen gläds åt att kunna berätta att den kända skådespelerskan Kajsa Ernst blir rösten i Betaniastiftelsens nationella, kostnadsfria webbutbildning i palliativ vård, Palliation ABC, som lanseras i januari 2018.

Kajsa Ernst har personlig erfarenhet av god vård i livets slutskede som närstående, och kände att hon ville ge tillbaka till fältet. Så när Betaniastiftelsens programchef vände sig till henne, efter att av en slump ha hört hennes röst i en film på Andrée-museet i Gränna, erbjöd hon sig att som en välgärning göra speaker-rösten.

“I samband med att min man var sjuk fick vi vård på Hospice i Helsingborg, och de var änglar på jorden. Så nu kände jag att jag ville ge lite tillbaka och erbjöd mig att göra inläsningen ideellt”, berättar Kajsa.

“En fantastiskt fin gest. Vi är oerhört glada och stolta över Kajsa Ernsts medverkan”, säger Johan Sundelöf, programchef vid Betaniastiftelsen. “Vi vill ju göra skillnad för de sjuka och närstående som behöver god vård i livets slutskede genom att erbjuda en kostnadsfri webbutbildning i palliativ vård för personal inom vård och omsorg. Alla detaljer är viktiga. Jag hörde rösten och kände direkt att ‘här är den – den rösten skulle vara jättefin’, men då visste jag ju inte vems röst det var. Efter lite detektivarbete fick jag veta vem rösten tillhörde, jag skickade en förfrågan och så hörde hon av sig och ville ställa upp. Det är fantastiskt tycker jag!” säger Johan Sundelöf.

Be the 1st to vote.